Korppi paljasti huumekätkön poliiseille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisikoirista on korvaamatonta hyötyä monien rikostapausten tutkinnassa, mutta tuoreen uutisen perusteella viranomaiset voisivat harkita myös korppien palkkaamista. Verkossa levinneellä videolla korppi nimittäin tulee paljastaneeksi huumekätkö.

Länsi-Australian poliisien Facebook-sivun mukaan erään huoltoaseman pihalta löydettiin pussillinen metamfetamiinia. Viranomaiset yrittivät selvittää kuka jätti huumeet parkkipaikalle, ja alkoivat tutkimaan valvontakameran tallentamaa videota.

Videolta kävin ilmi, ettei metamfetamiinit asfaltille jättänyt taho ollut ihminen. Se oli korppi, joka oli tonkinut pussin maahan etsiessään ruokaa roskiksesta. Lintu poistui paikalta nopeasti paljastettuaan huumekätkön, kuin se olisi tajunnut tunkeneensa nokkansa liian syvälle sille kuulumattomiin asioihin.