Lintu puhuu Pohjois-Englannin murteella – kuin suoraan Emmerdalesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Englannin pohjoisosassa sijaitseva Yorkshire on tullut suomalaisille tutuksi alueeksi lähinnä televisiosarjojen kautta. Alueelle sijoittuvat muun muassa Emmerdale, Sydämen asialla ja Downton Abbey -televisio-ohjelmat. Sitä kautta myös alueella puhuttu murre on tuttu kyseisten sarjojen ystäville.

Nyt esittelyyn nousee 11-vuotias Dougie-niminen papukaija, joka puhuu pelkästään Yorkshiren alueen murteella. Papukaijan omistaja 69-vuotias Margaret Hullah kuvailee lemmikkieläintään myös yhtä itsepäiseksi kuin alueen asukkaat tunnetusti ovat. Kuten arvata saattaa, on linnun lempiruokaa perinteinen Yorkshire pudding.

Toisinaan huonokäytöksinen papukaijapoika tuo paljon iloa Margaretille. Lintu ei kuitenkaan kiroile omistajansa kuullen. Keskikokoiset amatsonipapukaijat ovat suosittuja lemmikkilintuja. Koskahan voimme esitellä Tampereen murteella juttelevan papukaijan?