Vedensuodatin tekee vodkasta parempaa – alahyllyn pullosta luksusversio

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Alkoholista saa puhtaampaa tislaamisen avulla. Nyt toimittaja on testannut vodkan maun parantamista vedensuodattamiseen tarkoitetun kannun avulla. Normaalisti kannua käytetään veden epäpuhtauksien poistamiseen, mutta se toimii näemmä myös paremman alkoholijuoman valmistamisessa.

Spoon Universityn toimittaja Lucy Carlisle muistelee opiskeluvuosiaan, jolloin alkoholijuomia ostaessa joutui aina tyytymään edullisempaan ja samalla myös pahanmakuisempaan vaihtoehtoon. Nyt kekseliäs nainen valutti halpisvodkaa vedensuodattimen läpi seitsemän kertaa.

Koska toimittaja nautti jokaisen suodatinkerran välissä shotin vodkaa, ei hän muista testin lopputulosta kristallinkirkkaasti. Sen sijaan hän on vakuuttunut siitä, että halpamerkin suodattaminen parantaa alkoholijuoman makua merkittävästi. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun vedensuodatinkannua käytetään alkoholin epäpuhtauksien poistamiseen.

Kerroimme taannoin Lifehacker-kanavan tutkijoiden testistä, jossa kaadettiin halpaa ja pistävän makuista vodkaa Brita-vedensuodatinkannun läpi. Kävi ilmi, että suodatettu vodka maistui pehmeämmältä ja parempilaatuiselta kuin suodattamaton. Vedensuodatinkannu poistaa vedestä epäpuhtauksia, klooria ja kuparia.

https://www.facebook.com/SpoonUniversity/posts/1454346044594295