Yleisradio paljasti halvan henkivakuutuksen – kuulokkeet heijastinlangan sisään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tuttu fraasi sanoo, että heijastin on halpa henkivakuutus. Pimeällä vuodenajalla ihmisten tulee käyttää turvallisuutta parantavia heijastimia näkyvästi. Valitettavasti kaduilla näkee paljon kulkijoita, joiden heijastimet on jäänyt kotiin. Sen sijaan lähes jokaisella on kuulokkeet päässään.

Ylen vinkillä kuulokkeet voi muuttaa heijastimiksi. Korvissa roikkuvat kuulokkeet ja niiden johdot voi virkata pimeässä hohtavan heijastinlangan sisään. Heijastinlankaa saa tavallisista lankakaupoista. Valoa heijastavat kuulokkeet voivat parhaimmassa tapauksessa pelastaa hengen, kun autoilija näkee tiellä liikkuvan henkilön satoja metrejä aiemmin.

Yleisenä suosituksena on, että tavallinen heijastin roikkuu vapaasti vaatetuksessa tai kassissa noin puolen metrin korkeudella maasta. Mikäli käyttää kiinteää heijastinta, tulisi sen näkyä joka suunnasta. Toisin sanoen heijastinkuulokkeiden lisäksi kannattaa käyttää vielä roikkuvaa ja perinteistä mallia.

 

https://www.facebook.com/yleuutiset/videos/10154615791149931/