Amazon haastoi Spotifyn! Lanseerasi edullisemman musiikin suoratoistopalvelun

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Spotify on saanut viime vuosina lukuisia kilpailijoita, ja nyt myös verkkokauppana parhaiten tunnettu Amazon haluaa musiikkipalvelujen apajille. Amazon julkaisi taannoin uuden Amazon Music Unlimited -suoratoistopalvelunsa.

Amazon yrittää haastaa Spotifyn ja Apple Musicin edullisemmilla hinnoillaan. Suoratoistopalvelun saa edullisimmillaan käyttöön 3,99 dollarin kuukausihintaan. Halvimmalla kuukausimaksulla musiikkia voi tosin kuunnella ainoastaan Amazonin omilla Echo-kaiuttimilla.

Amazon Prime -asiakkaat saavat kaikilla laitteilla kuunneltavan suoratoistopalvelun käyttöönsä 7.99 dollarin kuukausihintaan, tai 79 dollarin vuosihintaan. Uproxx-sivston mukaan Primeen kuulumattomat joutuvat maksamaan palvelusta 9.99 dollaria kuukaudessa, eli suunnilleen saman verran kuin muiden suurimpien musiikkipalveluiden tapauksissa.

Amazon Music Unlimited on toistaiseksi saatavilla vain Yhdysvalloissa asuville. Toistaiseksi ei ole tiedossa, päästäänkö palvelua käyttämään joskus myös Suomessa.