Iso-Britannian seteleissä odottamaton ominaisuus – toimivat levysoittimena!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa otettiin taannoin käyttöön uudet viiden punnan setelit. Rahat on valmistettu polymeerista, joten ne ovat huomattavasti paperikäteistä kestävämpää. Nyt seteleistä on paljastunut yllättävä ominaisuus.

Youtube-käyttäjä Michael Ridge esittelee tuoreella videollaan kuinka viiden punnan seteliä voi käyttää levyjen soittamiseen. Hän pyörittää vinyylilevyä soittimen lautasella ja käyttää seteliä sen neulana. Ridgen mukaan hän piteli rahan takana pientä mikrofonia.

Setelillä soitetun levyn äänenlaatua ei voi kuvailla erityisen hyväksi. Levyn kappaleen, ABBA-yhtyeen Money, Money, Money -hitin voi kuitenkin tunnistaa selkeästi jopa tällä tavoin kuunneltuna. Viiden punnan muoviseteli saattaa siis koitua Iso-Britanniassa bileiden ja DJ-keikkojen pelastajaksi, mikäli vinyylisoittimen neula sattuu katkeamaan kesken illan.