Nämä ruoat lisäävät seksihaluja – ja vähentävät stressiä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Stressi ei ole ihmisen mielelle eikä keholle hyväksi, minkä stressaantuneet ihmiset saavatkin hyvin nopeasti huomata. Ruoansulatus alkaa temppuilemaan, yöunet kärsivät, vastustuskyky heikkenee, olo voi tuntua flunssaiselta ja seksihalutkin ovat kadonneet.

Stressin lievittämiseen erikoistunut ravintoneuvoja Pete Sulack kertoi Elite Daily -lehdelle mitkä ruoat auttavat kehoa vähentämään stressiä ja toipumaan siitä.

Stressiä vastaan taisteleminen onkin hyvin tärkeää, koska keho lopettaa seksihaluja tuottavan hormonin vapauttamisen silloin kun se alkaa taistetelemaan stressiä vastaan. Tästä johtuu esimerkiksi se, että stressaantuneena ihmisten ei yleensä tee mieli rakastella kumppaninsa kanssa.

Pete Sulack kertoi, että stressiä voi vähentää ja seksihaluja samaan aikaan lisätä syömällä tiettyjä ruoka-aineita. Sulack neuvoi, että stressaantuneena tulisi huolehtia etenkin lohen, pellavansiementen, banaanien, avokadojen, tankoparsan, kananmunien ja goji-marjojen saamisesta.