Irakin liikenneministeriltä hurja väite: Avaruusoliot rakensivat maailman ensimmäisen lentokentän tuhansia vuosia sitten!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mediassa on viime päivinä keskusteltu räjähteleviä lepakoita koskevista väitteistä, mutta poliitikkojen erikoisia ja tieteellisesti kyseenalaisia lausuntoja ei suinkaan kuulla pelkästään Suomessa. Irakilainen ministeri herätti taannoin väittämällä avaruusolentojen rakentaneen Maapallon ensimmäisen lentokentän.

Irakin liikenneministeri Kazem Finjan piti lehdistötilaisuuden Dhi Qarin kuvernoraatissa. The New Arab -lehden mukaan mies väitti alueen toimineen maailman ensimmäisenä lentokenttänä noin 5 000 vuotta sitten. Rakentajana toimivat miehen mukaan avaruusoliot, jotka olivat hyvää pataa aluetta tuolloin asuttaneiden sumerilaisten kanssa.

– Kun sumerilaiset asettuivat aloilleen tänne, he tiesivät ilmakehän soveltuvan hyvin avaruuteen matkustamiseen. Sumerilaiset avaruusalukset nousivat täältä toisille planeetoille, Kazem Finjan kertoi.

– Sumerilaiset löysivät enimmäisinä 12. planeetan. Planeetan nimi on Niburu, ja myös NASA tietää sen. Planeetta kiertää auringon ympäri 3.600 vuoden välein, mies jatkoi.

Sumerilaisten uskotan asettuneen nykyisin Irakiin kuuluvan eteläisen Mesopotamian alueelle noin 5.500 – 4.000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Sumerilaisten saavutukset olivat mittavia, sillä he kehittelivät muun muassa maatalouden, kutomisen ja metallitöiden taitoja. Tiettävästi he eivät kuitenkaan kyenneet avaruusmatkustamiseen, ja yleisesti hyväksytyn tiedon mukaan ensimmäinen avaruuteen lentänyt ihminen oli Juri Gagarin vuonna 1957.