Jälkiruokanuudelit hitiksi – läpinäkyvät hyytelönauhat herkkua

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nuudeleita on syöty Kiinassa yli neljätuhatta vuotta, ja ne kuuluvat olennaisesti aasialaiseen ruokakulttuuriin. Nyt opiskelijoiden suosikkiruoka jalostuu newyorkilaisten keskuudessa uuteen ja yllättävään muotoon. Nuudelit ovat päässeet jälkiruokiin.

New Yorkissa sijaitseva The Dessert Kitchen -niminen ravintola on noussut maailman maineeseen erikoisten nuudelijälkiruokiensa ansiosta. Ravintolan kylmät ja makeat nuudeliannokset ovat sekä herkullisen makuisia että näköisiä. Sosiaalisessa mediassa hehkutetaan ”Ice Stream Ramen” -jälkiruokia.

Insider-sivuston julkaiseman videon mukaan nuudelit on valmistettu kotitekoisesta hyytelöstä. Hyytelö leikataan sen jälkeen nauhamaiseksi ja koostumukseltaan nuudelia muistuttavaksi. Toisin sanoen jälkiruokanuudeleilla ei ole mitään tekemistä perinteisten vehnästä tai riisistä valmistettujen nuudeleiden kanssa – ainoastaan ulkonäkö on samankaltainen. Annokset tarjoillaan jäätelön ja hedelmien kanssa.