Naiset kasvattivat kasvokarvojaan kuukauden – tempaus oli osalle liikaa

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Entisaikaan parrakkaan naiset kuuluivat sirkukseen. Todellisuudessa myös naisille voi kasvaa tummia haituvia kasvoihin, mutta niitä pyritään poistamaan erilaisten kauneudenhoitotuotteiden tai jopa laserin avulla. BuzzFeed haastoi naiset kasvattamaan kasvojensa karvoitusta viikkojen ajan.

Kulmakarvoja, viiksiä ja leuan alueelle ilmestyviä yksittäishaituvia voi poistaa pinsettien avulla nyppimällä tai vaikkapa vahaliuskoilla. Tummat karvat saattavat olla häiritseviä – jopa siinä määrin, että itsetunto horjuu ja tulee vainoharhaiseksi. Näin kävi myös BuzzFeedin testiryhmäläisille.

Osa kasvokarvojen kasvattamiseen osallistuneista murtui rehottavien kulmakarvojen vuoksi. Todellisuudessa testin neitokaisilla ei näyttäisi olevan järisyttävän suurta ongelmaa kasvokarvojensa kanssa, sillä jotkut naiset joutuvat nyppimään partaansa säännöllisesti päivittäin. Myös munasarjojen monirakkulaoireyhtymä voi aiheuttaa liikakarvaisuutta.