Itsepuolustukseen tarkoitettu sormus tekee iltalenkeistä turvallisempia

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iltojen pimetessä lenkille lähtevien naisten kannattaa varmistaa, että he pysyvät valaistulla ja turvallisella alueella. Vaikka Suomessa on toistaiseksi vältytty suurkaupunkien kaltaisilta uhkakuvilta, kannattaa aina pitää järki mukana yksin pimeällä liikkuessaan. Avuksi voi ottaa Go Guarded -sormuksen.

Itsepuolustusta varten tarkoitettu sormus kulkee helpommin lenkkeilijän mukana kuin pippurisumute tai kättä pidempi apuväline. Patenttia parhaillaan odottava sormus on sormeen pantava pieni teräase, jolla voi parhaimmassa tapauksessa pelastaa jopa henkensä. Se on huomaamaton, kevyt ja tehokas.

Go Guarded
goguarded.com

Sormuksella on hintaa noin 15 euroa, eikä sitä toistaiseksi ole saatavilla kuin Yhdysvalloissa, jossa sitä saa kantaa laillisesti. Suomen laki sallii itsepuolustuksen tiettyyn rajaan saakka, mutta Järjestyslain 10 § perusteella toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden ja aineiden hallussapito yleisellä paikalla on laitonta. Tuomioistuin lopulta määrittelee tapaskohtaisesti onko jokin esine laiton vai ei.

PÄIVITYS: Lisätty maininta Järjestyslaista.