Ompelutyöt lyövät ällikältä – hahmot kuin satumaailmasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet Yorkshiressa taidepajaansa pitävästä tekstiilitaiteilija Mister Finchistä. Mies on onnistunut surruttelemaan ompelukoneellaan hahmoja, jotka saavat kaikki kotonaan käsitöitä harrastavat amatöörit huokailemaan ihastuksesta.

Aiemmin hän niitti mainetta ompelemillaan hyönteisillä. Nyt miehen paininjalan alla on syntynyt vieläkin uskomattomampia teoksia. Mielikuvitukselliset metsän eläimet ja hahmot ihastuttavat, joita hä esittelee Instagramissa. Miehen portfolioon voi tutustua tästä.

Mister Finch luo itseoppineena mielenkiintoisia esineitä kankaasta ompelemalla. Hän kertoo kokeilleensa lähes kaikkia luovan alan tekniikoita, kunnes omaksui ompelukoneen käytön omakseen. Taiteilija hyödyntää teoksissaan brittiläisiä kansantaruja. Lisäksi hän antaa luomilleen hahmoilleen inhimillisiä ominaisuuksia pukemalla niitä vaatteisiin ja kenkiin. Jokaisella teoksella on oma tarinansa.

Hares now have bulbs…

A photo posted by Mister Finch (@misterfinchtextiles) on

The kids…..

A photo posted by Mister Finch (@misterfinchtextiles) on

Florin……..

A photo posted by Mister Finch (@misterfinchtextiles) on

This is 'Inglenook' he makes shoes and candles…poet and tarot reader. He'll be in my show with @anthropologieeu in leeds.

A photo posted by Mister Finch (@misterfinchtextiles) on