Salainen ainesosa munakokkeliin – kuohkeampi koostumus yksinkertaisella vinkillä

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen julkkiskokki Alton Brown on paljastanut uudessa EveryDayCook-teoksessaan salaisen ainesosan, jonka avulla tavallisesta munakokkelista saa kuohkeampaa ja herkullisempaa. Tavallisesti munakokkelissa rikottujen kananmunien joukkoon sekoitetaan maitoa tai kermaa.

Aamupalalla usein syöty munakokkeli ja sen koostumus riippuu täysin tekijästä, vatkaustavasta ja lämpötilasta. Joistakin ihmisistä tuntuu, että myös planeettojen asennot vaikuttavat kananmunaruokien onnistumiseen. Nyt Alton Brownin kokkikirjassa on vinkattu takuuvarma neuvo munakokkelin maun parantamiseen. Maito tai kerma korvataan majoneesilla.

Tekipä sitten munakokkelin kokonaisista kananmunista, pelkistä valkuaisista tai pelkästään keltuaisista, kannattaa joukkoon sujauttaa lusikallinen majoneesia. Majoneesi lisää seokseen kermaisuuutta ja sitoo kananmunan koostumusta lisäkuohkeuden saamiseksi.