Syksyn ykkösjuoma: Punaviinikaakao sopii tunnelmallisiin iltoihin

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa nautitaan joulunaluspäivinä ahkerasti lämmitettyjä glögejä ja hehkuviinejä. Nyt vinkkaamme maailmalla parhaillaan mainetta niittävän reseptin, jossa valmistetaan suussa sulavaa punaviinikaakaota. Tätä on pakko testata.

PureWow-sivusto on jakanut reseptin, joka saa veden kielelle. Punaviinikaakaon raaka-aineina on rasvaista maitoa, tummaa suklaata, punaviiniä ja tietysti kermavaahtoa ja kanelia juoma-annosten viimeistelemiseen. Herkullinen lämmike valmistetaan kasarissa tai kattilassa sekoittamalla.

Lämmitä 3,5 desilitraa maitoa ja 0,75 desilitraa tummaa suklaata kattilassa keskilämmöllä notkeaksi ja kermaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon 2,5 desilitraa täyteläistä punaviiniä, kuten Cabernet Sauvignonia. Sekoita ja lämmitä. Kaada juomaseos mukeihin ja koristele kermavaahdolla, kanelilla tai vaikkapa vaahtokarkeilla.