Michael Moorelta Donald Trump -dokumentti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ohjaaja Michael Moore tunnetaan poliittisesti kantaaottavista dokumenteistaan, kuten George W. Bushin vastaisesta Fahrenheit 9/11 -elokuvasta. Nyt mies on ilmoittanut tehneensä uuden dokumenttielokuvan Yhdysvaltojen presidenttiehdokas Donald Trumpista.

Ohjaaja paljasti Twitterissä työstäneensä salaa Michael Moore in TrumpLand -nimistä uutta elokuvaa. Sen ensiesitys tapahtui New Yorkin IFC Centerissä tiistaina. The Daily Beast -sivuston mukaan elokuvan kuvaukset alkoivat vain 11 vuorokautta ennen sen ensi-iltaa.

Huffington Post -lehden mukaan Moore sai inspiraation elokuvan tekemiseen sen jälkeen, kun häntä kiellettiin esiintymästä Ohion osalvaltiossa sijaitsevassa Newarkissa. Ohjaajan oli määrä toteuttaa kaupungissa Trumpin ehdokkuuta käsitellyt yhden miehen esiintyminen. Moore kertoo kuitenkin saaneensa esiintymiskiellon liian kiistanalaisena pidetyn materiaalin vuoksi.