Ruotsalaispanimolta todelliset luksussipsit – paketti maksaa 51 euroa

Lux Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalainen panimo on tuonut markkinoille mahdollisesti maailman kalleimmat perunalastut. Viisi sipsiä sisältävällä paketilla on hintaa peräti 499 kruunua, eli noin 51 euroa.

St:Erik-panimon valmistamat perunalastut on maustettu Ruotsin pohjoisosassa kasvavalla männyntuoksuvalmuska-sienellä, joka tunnetaan kansainvälisesti myös nimellä matsuke. Luksusmakua sipseihin tuovat myös Färsaartilta peräisin oleva tryffelin makuinen merilevä, käsinpoimittu kruunutilli, Leksandin kylän lähellä kasvava erityinen sipulilajike ja India Pale Ale -oluen valmistuksessa käytetty vierre.

Luxury Launches -sivusto kuvailee sipsien makua erittäin skandinaaviseksi. St.Erikin perunalastujen ensimmäinen erä myytiin loppuun nopeasti, joten luksussipseistä kiinnostuneet joutuvat odottamaan panimon seuraavaa erää päästäkseen maistamaan niitä.