Lenkkeilijä keskeytti parittelun – himokas karhu hyökkäsi kimppuun

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Etelä-Kaliforniassa retkeilemässä ollut mies joutui yllättäen kahden karhun hyökkäämäksi. Mies selvisi kahakasta pintanaarmuilla kuollutta teeskentelemällä. Puistonvartijat uskovat, että karhut olivat parittelemassa ja miehen lenkkeily keskeytti niiden lemmenpuuhat.

Dan Richman -niminen amerikkalaismies kertoo KTLA-televisiokanavan haastattelussa, että ei ollut nähnyt elävää karhua koskaan aiemmin. Miehen lenkkeilyalueella asuu kuitenkin tuhansia mustakarhuja, joten kohtaaminen oli vain ajan kysymys. Kaksi karhua piirittivät miehen.

– Uhkailin ensin karhuja karjumalla ja se tehosi hetkellisesti. Sitten toinen karhu tuli luokseni, otti ranteestani kiinni ja pani suunsa niskaani. Pysyin todella, todella liikkumattomana, Richman kertoo.

Karhu ei kiinnostunut miehestä sen enempää ja jatkoi matkaansa. Alueen puistonvartijat pitävät kohtaamista epäonnisena, sillä mesikämmenet olivat todennäköisesti lisääntymisaikeissa. Hyökännyt karhu oli täysikasvuinen ja arviolta kolmevuotias kontio.