Pelijätti julkisti uuden konsolinsa – Nintendo Switch kauppoihin maaliskuussa

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopelijätti Nintendon on jo pitkään tiedetty suunnittelevan uutta konsolia. Laitteen nimeksi piti alunperin tulla Nintendo NX, mutta nyt japanilaisyhtiö on vahvistanut konsolin kantavan nimeä Nintendo Switch.

Nintendo Switch on eräänlainen pöytämallisen konsolin ja mukana kulkevan kannettavan laitteen välimuoto. Tämän ansiosta sitä voi pelata niin oman kodin olohuoneessa isosta televisiosta, kuin matkoillakin laitteen oman näytön ansiosta.

Switchiin on saatavilla kahdenlaisia ohjaimia. Switch Pro on varsin perinteinen konsoliohjain, kun taas Joy Con on kooltaan isompi. Jälkimmäinen muuttuu käden käänteessä kaverin kanssa jaettavaksi kahdeksi miniohjaimeksi.

Nintendon julkaisemalla esittelyvideolla nähdään myös vilauksia konsolin peleistä. Videon perusteella laitteen pelivalikoimissa tullaan näkemään muun muassa The Legend of Zelda: Breath of the Wild, uudet Mario ja MarioKart -pelit ja alun perin vuonna 2011 julkaistu The Elder Scrolls V: Skyrim.

Nintendo Switch saapuu markkinoille maaliskuussa 2017. Yhtiö tulee mitä todennököisimmin julkistamaan lisää yksityiskohtia konsolista vielä ennen virallista julkaisupäivää.