No nyt on alkupalalla kokoa – tältä näyttää maailman suurin antipasti!

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Briteissä italialaista ruokaa ravintoloissaan tarjoileva ASK Italian -ketju on yrittänyt maailmanennätystä luomalla kaikkien aikojen suurimman antipastipöydän. Jättikokoisessa antipastissa oli syötävää yhteensä 62,1 kiloa aina juustoista ilmakuivattuun kinkkuun.

Italialainen ateria alkaa perinteisesti antipastilla, jonka sisältö vaihtelee alueittain. Perinteisesti antipastissa on kinkkua, salamia, mereneläviä, artisokkaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä juustoja. Pöytään saatetaan mahduttaa myös hedelmiä ja leipää. ASK Italian -ravintola rakensi jättikokoista antipastiaan kolme tuntia 10-metriseen pöytään.

Guinness World Record -ennätysyritys syntyi 16 kilosta leikkeleitä, 13 kilosta italialaisia juustoa ja 13 kilosta vihanneksia. Kylkiäisenä tarjoiltiin rosmariini-merisuolaleipää. ASK Italian odottaa vahvistusta maailmanennätyksestä, Hospitality & Catering News uutisoi.