Keksijä loi vegaanijuuston – raaka-aineena tavallinen peruna

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australialainen ruokatutkija on keksinyt perunasta valmistettavan tuotteen, joka muistuttaa koostumukseltaan ja maultaan juustoa. Tuote on nimeltään chato, ja se jopa sulaa lämmittäessä perinteisen juuston tavoin. Nyt uutuustuote halutaan tuoda markkinoille.

Australialainen tiedemies Andrew Dyhin on muutamien vuosien ajan kehittänyt vegaanista vaihtoehtoa juustolle. Raaka-aineeksi yrityksen ja erehdyksen kautta valikoitui tavallinen peruna. Chatolle haetaan parhaillaan patenttia.

Chato ei maistu sellaisenaan juustolta, mutta keksijä on lisännyt siihen suolaa ja aromeita. Perunajuusto on maidoton ja gluteeniton vaihtoehto. Metro-lehden mukaan Dyhin luottaa tuotteeseensa sataprosenttisesti ja väittää, että chato on maultaan ja koostumukseltaan parempi kuin nykyiset vastaavat tuotteet.