Näin teet iPhonesta suurennuslasin – ominaisuus uusimmassa päivityksessä

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suurennuslasi nähdään perinteisesti vanhanaikaisen salapoliisin kädessä, kun hän tutkii johtolankoja. Suurennuslasia voi käyttää myös minimaalisten tekstien lukemiseen ja yksityiskohtien havaitsemiseen. Nyt suurennuslasi löytyy myös älypuhelimesta.

Uusimman iOS 10 -päivityksen mukana uusimpiin iPhone-malleihin tuli ominaisuus, jonka avulla voi tarkastella pienellä präntättyjä yksityiskohtia entistäkin tarkemmin. Puhelimen suurennuslasin saa käyttöön Asetuksista. Suurennuslasin saa suoraan päälle napauttamalla kolme kertaa Koti-näppäintä.

iphone220102016x

Mikäli haluat iPhonen suurennuslasin päälle, mene Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Suurennuslasi. Ominaisuus sopii etenkin lukulasinsa kotiin unohtaneelle näppäränä lisäapuna arkeen. Suurennuslasiin saa valon painamalla salaman symbolia.