Seitsemän ilmaista terveysvinkkiä – parempi olo pienillä teoilla

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Syksyn tullen ihmiset saattavat vaipua synkkyyteen ja kasvattaa vyötärönseutuaan sohvalla alakuloisesti televisiota tuijottaen. Sitten ihmetellään, miksi mieli on maassa ja vire matalalla. Hyvinvointi ei välttämättä vaadi kalliita kuntosalijäsenyyksiä tai rahkapenan säntillistä elämänrytmiä. Kaikki lähtee liikkeelle asenteesta.

Toki jokainen voi olla möllöttää kotona pimeässä ja yksin, mikäli kokee sen fiiliksen sosiaalista ja tervettä elämäntapaa paremmaksi. Vinkkaamme nyt seitsemän pätevää ohjetta, kuinka kokonaisvaltainen hyvinvointi lisääntyy ikään kuin vahingossa. Vesi on vanhin voitehista, ja siksi mainitsemme sen ensimmäisenä. Juo vettä enemmän ja kanna esimerkiksi vesipulloa mukana lisähörppyjen toivossa.

Mikäli ulkona paistaa aurinko, niin kannattaa kirmata heti pihalle. D-vitamiinia voi nauttia myös ravintolisän muodossa, mutta se ei korvaa aidon auringonvalon antamaa mielihyvää ja voimaa. Sen sijaan, että päivittäisit kuvaa vartin verran Instagramiin, pane ulkovaatteet ylle ja käy kävelemässä päivittäin edes kotikorttelin ympäri. Korvaa hissi rappusilla ja autolla tehtävät kauppamatkat polkupyörällä.

Yritä venytellä päivittäin. Venytteleminen auttaa lihasten hyvinvointia, mutta samalla rentouttaa kehoa. Mikään ei korvaa ystävän kanssa vietettyä aikaa, joten koita nipistää aikataulusta tilaa myös kavereille. Nauraminen tunnetusti lisää ihmisten vastustuskykyä. Toisinaan on kuitenkin hyvä rauhoittua ja poistaa stressi syvähengityksen avulla hiljaisuudesta nauttien.

Mikäli työskentelee näyttöpäätteellä, tulisi muistaa asianmukaiset tauot. Yksi helppo vinkki on 20-20-20 -sääntö. Jos tuijotat ruutua 20 minuuttia, tulisi sen jälkeen keskittyä 20 sekunnin ajan johonkin, mikä sijaitsee 20 jalan, eli kuuden metrin päässä. Tällöin saa silmille ja aivoille lepoa seuraavaa ja jopa parempaa suoritusta varten. Vinkit jakoi PureWow-sivusto.