Levyn mukana erikoinen kylkiäinen – pussillinen kuolleen jäsenen tuhkia!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kokeellisen musiikin yhtye Negativland on tarjonnut faneilleen mahdollisuuden omistaa kirjaimellisesti osan bändin historiaa. Tuoreen levyn mukana lähetettiin nimittäin pussillinen sanfranciscolaisen yhtyeen edesmenneen jäsenen tuhkia.

Negativland julkaisi taannoin tuoreimman The Chopping Channel -levynsä. Yhtye julkaisi Boing Boing -sivulla tiedotteen, jonka mukaan albumin ensimmäiset tilaajat saivat levyn mukana kahden gramman pussillisen heinäkuussa 2015 menehtyneen Don Joycen tuhkia.

Levyn ensimmäisille tilaajille lähetettiin myös Joycen valmistamia magneettinauhoja, joita muusikko käytti yhtyeen live-esiintymisissä 1980-luvulta saakka. Sekä tuhkat että magneettinauhat ovat sittemmin loppuneet. Yhtyeen mukaan tempaus ei ollut vitsi, vaan jotain mitä edesmennyt muusikko olisi halunnut.

Kokeellista musiikkia soittava Negativland perustettiin 1970-luvun lopulla. Avant garde -yhtye on herättänyt vuosien mittaan kohua muun muassa julkaisemalla U2 -nimisen levyn, jossa samannimisen irlantilaisyhtyeen musiikkia samplattiin ilman bändin lupaa.