Vanhus ei antanut tulvan häiritä kahvihetkeä – Starbucks-enosta sometähti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kovat sateet ja tulvat ovat viime päivinä koetelleet Hong Kongin asukkaita. Kaupungin kadut ovat lainehtineet vedestä, jota on satanut pahimmillaan jopa 70 millimetrin verran tunnissa. Tulvan koettelemasta kaupungista otetut kuvat levisivät nopeasti verkossa.

Yksi Hong Kongin Chai Wanin alueella otettu kuva herätti runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Siinä nähdään vanha mies, joka ei anna pienen tulvan häiritä hänen kahvihetkeään. Mies istuu otoksessa rauhallisen näköisenä kauppakeskuksen Starbucks-kahvilassa lukemassa sanomalehteä, vaikka lattialla lainehtii vettä nilkkoihin asti.

BBC-sivuston mukaan alkuperäisen kuvan otti paikallinen lääketieteen opiskelija Kristy Chan. Kahvihetkestä nauttiva vanhus sai Kiinan sosiaalisessa mediassa lempinimen Starbucks-eno.

Samasta tilanteesta jaettiin uusia kuvia, joista yhdessä kahvilan työntekijät odottavat kiusallisen näköisesti miehen lopettavan kahvihetkeään. Kolmannessa kuvassa yhtä rauhallisen näköinen nuori mies on ilmantunut Starbucks-enon viereen näppäilemään puhelintaan.