Instagramin uutuus pelastaa ihmishenkiä – helpottaa itsetuhoisesti käyttäytyvien auttamista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuvapalvelu Instagramiin on saapumassa uusi ominaisuus, jonka ansiosta masennuksesta tai muista mielenterveysongelmista kärsiville on helpompi tarjota apua. Uudistuksen myötä palveluun voi ilmoittaa anonyymisti, mikäli Instagram-käyttäjä vaikuttaa jakamiensa kuvien perusteella itsetuhoiselta.

Ilmoitettu käyttäjä saa viestin, jossa yhteisöpalvelu tarjoaa apua vaikeuksiin. Instagram ehdottaa esimerkiksi kaverin kanssa juttelemista, auttavaan numeroon soittamista tai käytännön vinkkejä ja tukea.

– Kuuntelemme mielenterveysalan asiantuntijoita, joiden mukaan läheisten tuki voi auttaa suuresti hätää kärsiviä. Läheiset ja perheet haluavat myös usein tarjota tukeaan, mutta eivät aina tiedä kuinka tekisivät sen, Instagramin operatiivinen johtaja Marne Levine kuvailee Seventeen-lehdelle.

– Uuden ominaisuuden ansiosta tiedät olevasi välittävän yhteisön ympäröimänä silloin, kun tarvitset sitä eniten, nainen jatkaa.

Instagram tarjoaa tukea myös käyttäjän etsiessä itsetuhoiseen käytökseen viittaavia hashtageja. Osa vaarallisena pidetyistä tunnisteista on kokonaan kielletty palvelussa.