Tutkija: Hyvä hajuvesi tekee miehistä komeampia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Deodorantti- ja hajuvesimainoksissa miehet parantavat mahdollisuuksiaan lähellä olevien naisten iskemiseen suihkuttamalla niin hyvää tuoksua itseensä, että heistä tulee naisten silmissä vastustamattomia. Tutkijoiden mukaan mainosten idea ei ole täysin tuulesta temmattu.

Daily Mail -lehti kertoo Stirling-yliopiston tutkijan Caroline Allenin tekemästä tutkimuksesta, jonka avulla hän halusi selvittää miesten tuoksun vaikutusta naisiin. Allenin mukaan hyvä tuoksu todella saa miehet näyttämään paremmilta ja potentiaalisimmilta kumppaneilta naisten silmissä.

Tutkijan mukaan ihmisten hajuaisti poimii toisen ihmisen tuoksusta vihjeitä hänen terveydestään, elämäntavoistaan ja henkilökohtaisesta hygieniastaan. Näitä pystyy kuitenkin muuntamaan ja huijaamaan miellyttävän deodorantin ja parfyymin avulla.

Caroline Allen sai selville, että hyvännäköisten miesten kohdalla heidän ominaistuoksunsa viesti ilman parfyymiakin naisille sen, että he ovat haluttavia. Vähemmän viehättävien miesten vetovoima kasvoi kuitenkin huomattavasti sen jälkeen kun he olivat lisänneet hyvää tuoksua. Tutkimuksesta kävi siis ilmi, että hyvän parfyymin ja deodorantin lisäämisestä ei voi olla kuin hyötyä miehille, jotka haluavat saada naiset kiinnostumaan itsestään.