Amerikkalaispoika heräsi koomasta – alkoi puhua espanjaa!

Nettivideot Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Georgiassa asuva Reuben Nsemoh -niminen poika joutui koomaan saadessaan jalkapallopelissä iskun päähänsä. Toisen puolen pelaaja oli vahingossa potkaissut Nsemohia päähän juuri kun maalivahtina toiminut Nsemoh oli syöksynyt kohti palloa.

Päähän kohdistuneen iskun seurauksena Reuben Nsemoh oli vaipunut muutaman päivän ajaksi koomaan. Kun 16-vuotias poika oli viimein herännyt, hän oli osannut puhua vain espanjaa. Pojan äidinkieli oli kuitenkin englanti, minkä vuoksi vanhemmat olivat olleet ihmeissään pojan puhekielen vaihdoksesta.

Nsemoh osasi aiemmin vain vähän espanjaa ystäviensä ja isoveljensä kautta, mutta ei käynyt heidän kanssaan keskusteluita sillä kielellä, koska ei osannut sitä itse niin hyvin. Koomasta heräämisen jälkeen englannin kieli oli kuitenkin unohtunut pojan muistista kokonaan ja tilalle oli tullut espanja.

Muutaman päivän kuluttua heräämisestä Nsemohin englannin kielen taito oli alkanut vähitellen palaamaan ja samalla espanjan puhuminen vähenemään. Vakavasta onnettomuudesta huolimatta poika ei malta odottaa pääsevänsä uudelleen jalkapallon pariin. Huffington Post -lehden mukaan Nsemohin valmentaja vaatii poikaa jatkossa käyttämään kypärää.