Facebook keventää kuvasensuuria – alastomuus sallitaan tiukoin ehdoin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Facebookissa on perinteisesti ollut tiukat säännöt graafisen sisällön, kuten alastomuuden tai väkivallan suhteen. Nyt sensuuria ollaan kuitenkin keventämässä tietyin ehdoin.

Facebookin blogin mukaan yhteisöpalvelu tulee jatkossa sallimaan aikaisemmin kielletyn sisällön jakamisen joissain tapauksissa. Kuvia ja videoita ei sensuroida, mikäli niillä katsotaan olevan uutisarvoa tai niiden jakamisen koetaan olevan tärkeää yleisen edun kannalta.

Päätöksen taustalla uskotaan olevan syyskuinen kohu, jossa Facebook sensuroi Napalmityttö-nimellä tunnetun valokuvan. Napalm-hyökkäystä pakenevasta vietnamilaistytöstä vuonna 1972 otettu kuva kiellettiin alastomuuden vuoksi. Yhteisöpalvelun päätös keräsi runsaasti kritiikkiä, sillä Pulitzer-palkittua otosta on pidetty historiallisesti erittäin tärkeänä.