Hengitys haisee pahalle? Tässä voi olla yksinkertainen syy

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset tietävät, että valkosipuli saa hengityksen tuoksumaan voimakkaasti. Se ei ole kuitenkaan ainut asia, joka muuttaa hengitystä. Monet ruoat, juomat ja ruokien ominaisuudet saavat hengityksen muuttumaan pahanhajuiseksi eri syistä. Therabreath-sivusto listasi ruoat, jotka vaikuttavat hengityksen hajuun eniten.

1. AlkoholiAlkoholi aiheuttaa pahimman hengityksen, koska se kuivattaa suuta, jolloin suussa on enemmän bakteereja kuin syljen erittyessä normaalisti. Korkeasta alkoholipitoisuudesta johtuen monet suuvedet voivat tuntua aluksi raikkaalta, mutta jonkin ajan kuluttua nekin voivat alkoholin vuoksi vain pahentaa hengitystä.

2. Runsasproteiiniset ruoatMaitotuotteet, liha ja kala sisältävät paljon proteiinia, mikä saa hengityksen haisemaan. Myös kananmunat, pähkinät ja siemenet aiheuttavat samasta syystä pahanhajuista hengitystä.

3. SokeriPahanhajuista hengitystä aiheuttavat bakteerit käyttävät sokeria polttoaineenaan, jolloin sokeristen herkkujen syöminen saa bakteerit yhä aktiivisemmiksi.

4. Happamat ruoatHappamat ruoat saavat bakteerit lisääntymään suussa nopeammin. Happamia ruokia ovat muun muassa kahvi, tomaattimehu, kaikki sitrusmehut, virvoitusjuomat, pastakastikkeet, ketsuppi, suolakurkut, oliivit, voi ja suklaa.