Jättimäinen klitoris paljastui ilmakuvasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koulujen oppikirjoissa esitetään naisten genitaalialueet yleensä ilman tarkempaa tietoa klitoriksesta. Todellisuudessa noin 70 prosenttia naisista saa orgasmin ainoastaan klitorikseen kohdistuvan stimulaation avulla, ja elintä voidaan pitää merkittävänä kaikille hameväen edustajille.

Ranskalaiset seksologit, Marie-Noëlle Lanuit ja Jean-Claude Piquard ovat tehneet Montferrier-sur-Lez -kylän pellolle 120-metrisen klitoriksen. Kuviossa klitoris kaikessa komeudessaan ja tempauksen tarkoituksena on saada lisähuomiota naisten seksuaalisuuden ja vartaloiden todenmukaisuudelle. Lanuitin mukaan klitoriksella on äärimmäisen suuri merkitys naisten nautinnolle.

– Naisten nautinto on eräänlainen tabu lääketieteellisessä maailmassa. Ihmisille opetetaan vain vaginan kautta tapahtuvaa mielihyvää ja klitoris on automaattisesti toissijaisessa asemassa. Väitteet ovat usein ristiriidassa naisen anatomian kanssa, Lanuit jatkaa Dazed-lehden mukaan.

Kerroimme taannoin tutkimuksesta, jonka mukaan orgasmi on aikoinaan ollut yhteydessä naisen ovuloimiseen, eli munasolun irtoamiseen. Raportin mukaan naisten klitoris on sijainnut aikoinaan syvällä emättimessä. Nykyisin naisten klitoris sijaitsee vaginan ulkopuolella, eivätkä orgasmit tai seksin harrastaminen siten liity enää pelkästään ovulaatioon ja munasolun hedelmöittymiseen. Klitoris ei ole pieni ja pavun kokoinen uloke häpyhuulten välissä, vaan elimen kokonaismitta on usein jopa 10 senttimetriä.