Älykkäät naiset seksikkäitä? Näin miehet vastasivat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun 105 mieheltä kysyttiin, pitävätkö he älykkäitä naisia seksikkäinä tai potentiaalisina kumppaniehdokkaina romanttisessa mielessä, vastasi suurin osa: ”Kyllä!”. Testin toisessa vaiheessa miesten mielipide muuttui.

Kolmen amerikkalaisyliopiston suorittamassa yhteistutkimuksessa selvitettiin miesten mieltymyksiä älykkäisiin naisiin liittyen. Tutkimukseen osallistuneille miehille kerrottiin kahdesta kumppaniehdokkaasta, joista toinen oli suoriutunut matemaattisista tehtävistä paremmin. Suurin osa miehistä valitsi älykkäämmän naisen ihannekumppanikseen. Sen jälkeen miehille tehtiin älykkyysosamäärää mittaava testi.

Tutkimuksen toisessa vaiheessa miehet tapasivat naisia, joilla oli heitä suurempi älykkyysosamäärä. Miehet määrittelivät naiset tällöin vähemmän viehättäviksi, eivätkä kaksilahkeiset enää kiinnostunetkaan älykkäistä naisista seurustelumielessä. Toisin sanoen, älykkäät naiset olivat heidän ihannekumppaneitaan vain ajatuksen tasolla.

Tutkimustulokset julkaistiin Personality and Social Psychology Bulletin -julkaisussa. Monen mielestä on raakamaista jakaa naiset heidän aivotoimintansa perusteella kahteen kastiin. Kerroimme taannoin miesten tekemiä määrityksiä ihannetyttöystävään liittyen. Tällöin tärkeimmäksi ominaisuudeksi listattiin se, että hän rakastaa miestään koko sydämestä.