Kohuohjaaja Uwe Boll lopettaa – ei saa enää rahoitusta elokuviinsa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvaohjaaja Uwe Bollilla on kyseenalainen maine. Saksalaissyntyinen mies tunnetaan lukuisista videopeleihin perustuvista elokuvistaan, jotka ovat saaneet murska-arvioita niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Tästä huolimatta yhdeksi maailman huonoimmista ohjaajista kutsuttu mies on ohjannut kymmeniä elokuvia.

Nyt Uwe Boll on kuitenkin ilmoittanut vetäytyvänsä eläkkeelle ohjaamisesta tuoreen Rampage: President Down -elokuvansa jälkeen. Syyksi mies ilmoittaa sen, että elokuvien rahoitusten hankkiminen on nykyään entistä hankalampaa. Hän syyttää asiasta DVD-elokuvien myynnin hiipumista.

– Markkinat ovat kuolleet. Elokuvilla ei voi tehdä enää rahaa koska DVD ja Blu Ray -myynti on laskenut 80 prosentilla viimeisten kolmen vuoden aikana, Uwe Boll kertoo MetroNews-sivustolle.

Elokuviensa kehnon tason lisäksi Boll tunnetaan kyysenalaisista lausunnoistaan ja tempauksistaan. Mies on haukkunut julkisesti niin kriitikoitaan kuin muita elokuvaohjaajia ja näyttelijöitä. Viime vuonna ohjaaja julkaisi kovasanaisen Youtube-avautumisen, kun hänen uuden elokuvansa joukkorahoituskampanja ei ottanut tuulta alleen.

Vuonna 2008 internetissä aloitettiin kansalaisadressi, jossa Uwe Bollia vaadittiin tuloksetta lopettamaan elokuvien tekeminen. Nykyään Kanadassa ravintolaa pyörittävän miehen tunnetuimpiin elokuviin kuuluvat House of the Dead, Alone in the Dark, BloodRayne ja Blubberella, joista viimeksi mainitussa hän myös näytteli Adolf Hitleriä.