Nyt hautajaisia kuvataan nettiin – kaukana asuvat voivat seurata livenä

Digi Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luoteis-Englannissa sijaitseva Boltonin kaupunki on aloittamassa livelähetykset vainajien siunaustilaisuuksista. Krematorion kappeliin asennetut kamerat kuvaavat vainajien viimeisiä matkoja kaukana asuville sukulaisille ja ystäville. Siunaustilaisuus lähetetään livenä.

Boltonin kaupungin suunnitelmat mahdollistavat siunaustilaisuuksiin osallistumisen kotoa käsin. Kappelin tapahtumat kuvataan onlineen perheiden suostumuksesta, eikä lähetystä pääse katsomaan kuin tunnuksilla. Live-ominaisuutta käytetään vain pyynnöstä, kaupunginedustaja Nick Peel kertoo Mirror-lehdelle.

Kappelissa olevien kameroiden paikat on harkittu tarkkaan. Taltiointia voi hyödyntää myös myöhemmin, eikä surevien ihmisten tarvitse enää kantaa kameraansa mukana surujuhlaa kuvatakseen. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun tavallisten ihmisten hautajaisia striimataan livenä.