Unohda sixpack! Isävartaloiset miehet vetovoimaisempia ja pitkäikäisempiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime vuoden keväällä tutkimuksesta, jonka mukaan niin sanotut hieman pyöreähköt isävartalot, eli dad bodyt, olivat nousseet naisten mielessä timmiksi treenattuja vartaloita vetovoimaisemmiksi. Tällaisia vartaloita edustavat muun muassa Leonadro DiCaprio ja Jon Hamm.

Splash
Splash
Splash
Splash

Nyt myös Telegraph-lehden uutisoima tuore tutkimus on samoilla linjoilla. Yalen yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan isävartaloiset miehet ovat paitsi naisten mielestä vetovoimaisempia myös muita terveempiä ja pitkäikäisempiä. Lisäksi tutkijoiden mukaan hieman pyylevät miehet ovat laihoja parempia lisääntymään.

Tutkimustulokset on nyt julkistettu Richard Bribiescasin kirjassa How Men Age: What Evolution Reveals About Male Health and Mortality. Sen mukaan miehen painon lievä kasvaminen vahvistaa kehon immunijärjestelmää ja pitkällä tähtäimellä pienentää mahdollisuuksia saada sydänkohtauksen ja sairastua eturauhassyöpään. Asiassa täytyy kuitenkin muistaa, että liiallinen ylipaino ja huono yleiskunto ovat molemmat terveydelle haitallisia.