Turvatarkastajat veivät lävistyskorun – tätä kaikkea lentokentillä on takavarikoitu

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentokoneella matkustaessa tulee kiinnittää huomiota etenkin käsimatkatavaroiden säännönmukaisuuteen. Turvatarkastuksissa takavarikoidaan muun muassa sallitun rajan ylittävät nestemäärät sekä teräaseeksi luokiteltavat välineistöt. Toisinaan turvatarkastajilla on innokas asenne ja he saattavat takavarikoida muitakin esineitä.

Quora-sivustolle on listattu lentomatkustajien kokemuksia hassuista takavarikoinneista lentokenttien turvatarkastuksissa.

Sean Corfield -nimiseltä mieheltä oli poistettu vasemman korvan lävistys, koska tarkastajan mielestä korua pystyi käyttämään aseena. Toinen mies kertoo lapsena tädiltään saamasta vesipyssystä, joka joutui erityistarkastukseen lentokentällä. Henkilökunta varmisti, ettei ase ollut oikea.

Yksi mies piti klemmareita paitapuseronsa rintataskussa. Toimistovälineet takavarikoitiin. Myös erään lentäjän eväät joutuivat tiukkaan syyniin lentokentällä, koska miehellä oli ollut mukana hummusta enemmän kuin sallittu sata grammaa. Takavarikoitavaksi ovat joutuneet myös lumisadepallo, rakkauskirjeitä ja kuivatettu kookospähkinä.