107-vuotiaan pitkän iän salaisuus: Älä huolehdi, juo viskiä

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän iän salaisuudeksi väitetään usein terveitä elämäntapoja, liikuntaa ja paheiden välttämistä. Taannoin 107. Syntymäpäiviään viettäneellä Mariano Rotellin mukaan hänen vanha ikänsä on kuitenkin viskin ansiota.

Yhdysvaltojen Georgian osavaltiossa sijaitsevassa Senoian kaupungissa asuva Rotelli kertoo juovansa viskiä päivittäin. Hän nauttii sen yleensä aamukahvinsa seassa. Viskin tyypillä tai merkillä ei ole väkiä, mutta yleensä mies suosii Jim Beam Blackia.

– Olen nauttinut shotillisen viskiä kahvini kanssa joka aamu sadan vuoden ajan. Olen vieraillut tuona aikana lääkärillä kolmesti. Hän on kuollut. Minä olen yhä elossa, Mariano Rotelli toteaa The Newman Times-Herald -lehdelle.

Vanhuksen lasten mukaan miehen toinen pitkän iän salaisuus vaikuttaisi olevan se, ettei hän ole koskaan murehtinut mistään. Rotellin kerrotaan kuitenkin aina välittäneen muiden hyvinvoinnista, ja hänet tunnetaankin kotikaupungissaan rakastettuna miehenä.

– Näiden vuosien ajan hän on omaan hiljaiseen tapaansa ollut hyvä ja tasapainottava vaikuttaja ympärillään oleville, Senoian kaupunginjohtaja Larry Owens kuvaili miehen syntymäpäivillä.