Baari pelastaa surkeilta treffeiltä – sano salasana baaritiskillä

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tinderissä tai muussa deittipalvelussa tuttavuutta tehnyt henkilö ei ole aina sitä, miltä hän on saattanut vaikuttaa viestittelyn perusteella. Erityisesti naisille treffit saattavat osoittautua epämukaviksi ja pahimmassa tapauksessa tunnelma voi olla suoranaisesti uhkaava.

Iso-Britannian Lincolnshiressa sijaitsevassa baarissa tarjotaan apua naisille, jotka ovat päätyneet epämiellyttäville treffeille. Ravintolan vessassa olevassa julisteessa asiakkaita kehotetaan kysymään henkilökunnalta ”Angelaa”, mikäli olonsa tuntee epämukavaksi.

– Oletko treffeillä jotka eivät toimi? Eikö Tinder- tai Plenty of Fish -sovelluksessa tapaamassi treffikumppani ole sitä mitä he väittivät profiilissaan? Tunnetko olevasi turvattomassa tilanteessa? Tuntuuko kaikki hieman oudolta?, julisteessa kysytään.

Baarin henkilökunta lupaa tilata asiakkaalle taksin ja auttaa hänet poistumaan ravintolasta huomiota herättämättä. Independent-uutissivuston mukaan tempaus on osa Lincolnshiren kaupunginvaltuuston #NoMore-kampanjaa. Sen tavotteena on kampanjoida seksuaalista väkivaltaa vastaan ja kannustaa sen uhreja raportoimaan rikoksia viranomaisille.

Kampanja on saanut runsaasti huomiota sen jälkeen, kun julisteesta otettu kuva jaettiin Twitterissä. Twiittiä on jaettu uudelleen kymmeniä tuhansia kertoja. Monet ovat kiitelleet kampanjaa ja ravintolaa kekseliäästä keinosta ahdistelutapausten kitkemiseksi.