IL: Idols-tähti kaahasi kännissä ja aiheutti ystävänsä kuoleman – sai 40 päivää ehdollista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosikymmenellä Idols-kilpailuun osallistunut ja kilpailussa hyvin menestynyt Panu Larnos on tuomittu Etelä-Savon käräjäoikeudessa 40 päivän ehdolliseen vankeuteen Mikkelissä juhannuksena 2014 sattuneesta rattijuopumuksesta, jossa hänen ystävänsä kuoli.

Larnos kuljetti päihtyneenä mönkijää, jonka kyydissä oli toinen nuori mies. Tämä putosi kyydistä mutkassa ja sai kuolemaan johtaneet vammat. Jostain syystä poliisi ei puhalluttanut Larnosta heti turmapaikalla, mutta ambulanssissa hänen puhalluskokeensa osoitti 1,62 promillen lukemaa.

Puolustuksen mukaan menehtynyt ystävä olisi itse säikähtänyt edessä ollutta mutkaa ja hypännyt pois kyydistä. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi Larnoksen syyllistyneen rattijuopumukseen, ajoneuvorikkomukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kuolemantuottamukseen, ja hänen katsottiin aiheuttaneen ystävänsä kuoleman.

Asiasta kertoi Iltalehti.