Uusi ihastus tulossa kylään? Muista siivota myös tietokone

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun uusi kumppaniehdokas saapuu ensimmäistä kertaa kylään, haluaa useimmat ihmiset siivota asuntonsa esittelykuntoon. Sen jälkeen siistitään oma ulkonäkö. Jotain saattoi kuitenkin unohtua, nimittäin tietokone. Järkevä tyhjentää myös sivuhistorian ja työpöydän kuvakkeet.

Digitaalinen elämä kannattaa siivota yhtä tarkasti kuin fyysinen ympäristö. Vaikka jokainen tavallinen aikuinen katsoo ainakin kerran elämässään aikuisviihdettä netistä, ei siihen liittyviä sivuhistorioita kannata pitää uusien tuttavuuksien silmien alla. Kotikoneen sivuhistoria, aikuisviihdesivustojen tallennetut salasanat ja Google-haut on hyvä tyhjentää ennen ihannekumppanin vierailua.

Moni on tottunut pitämään keskusteluikkunoita avoimena henkilökohtaisilla laitteillaan, mutta ne kannattaa sulkea ennen uuden tuttavuuden vierailua. Tiedostokansioista on hyvä poistaa kaikki entisiin kumppaneihin liittyvä tai siirtää ne ainakin omiin salattuihin kansioihin. Myös muu nolo kuvamateriaali kannattaa hävittää. Sama toimenpide on tehtävä sosiaalisen median tileille.