Kuukautiskierto vaikuttaa naisen uskottomuuden todennäköisyyteen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuukautisista ja niiden aiheuttamista mielialan vaihteluista revitään paljon vitsejä, mutta todellisuudessa ne pitävätkin siinä mielessä paikkansa, että hormoneilla on naisten käyttäytymiseen suuri vaikutus koko kuukauden ajan. Käyttäytymisen lisäksi kuukautiset vaikuttavat myös mielitekoihin niin seksin kuin ruoankin suhteen.

Kuukautiskierron alussa ennen ovulaatiota nainen on onnellisimmillaan, hänen muistinsa on hyvä ja stressitasot pysyvät matalalla. Tällöin nainen tuntee yleensä vähiten yhteyttä omaan kumppaniinsa ja tutkimusten mukaan myös pettää häntä kaksi kertaa todennäköisemmin kuin muuhun aikaan kuukaudesta.

Kuukautiskierron puolessa välissä naiset tuntevat itsensä viehättävämmiksi ja yrittävät kiinnittää vastakkaisen sukupuolen kiinnostumisen pukeutumisellaan. Ovuloinnin aikaan naiset ovat Daily Mail -lehden mukaan omistautuneempia omalle kumppanilleen ja haluavat enemmän seksiä.

Juuri ennen kuukautisia mieliala ja käyttäytyminen muuttuu kuitenkin täysin. Päiviä ennen kuukautisten alkamista naiset ovat usein ärtyneempiä, ahdistuneempia ja käyttäytyvät impulsiivisemmin.