Toimintatähti Steven Seagal sai Venäjän kansalaisuuden

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Presidentti Vladimir Putin on myöntänyt Venäjän kansalaisuuden pääasiassa toimintarooleistaan tunnetulle amerikkalaisnäyttelijä Steven Seagalille. Kreml tiedotti torstaina Seagalin olevan nyt virallisesti maan kansalainen.

Associated Press -uutistoimiston mukaan Putinin tiedottaja Dmitry Peskov paljasti Steven Seagalin pyytäneen kansalaisuutta jo pitkään. Tähti on viime vuosina puhunut julkisuudessa ylistävästi maan presidentistä ja Venäjän ulkopoliittisista toimista sekä kritisoinut Yhdysvaltojen hallintoa.

– Putin on yksi mahtavimmista elossa olevista mailman johtajista, ellei jopa kaikista mahtavin, Segal kommentoi RT-kanavan haastattelussa vuonna 2013.

64-vuotias Seagal on vieraillut Venäjällä säännöllisesti viime vuosien aikana. Time-lehden mukaan Toimintatähden ja presidentti Putinin kerrotaan ystävystyneen alkujaan erityisesti itämaisiin kamppailulajeihin kohdistuvan yhteisen kiinnostuksen vuoksi.

Steven Seagal ei ole ensimmäinen Venäjän ulkopuolelta kotoisin oleva kansainvälinen tähti, jolle on myönnetty viime vuosina maan kansalaisuus. Myös ranskalaisnäyttelijä Gerard Depardieu ja yhdysvaltalainen nyrkkeilijä Roy Jones Jr. ovat nykyään virallisesti Venäjän kansalaisia.