Uutuuskännykkä kuin 80-luvulta – numerot pyöritetään kiekolla!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauan ennen nykyisiä kosketusnäytöllisiä kännyköitä, puhelimissa oli näppäinten sijaan pyöritettävät numerot. Haluttuun puhelinnumeroon soittaminen tapahtui rullaamalla laitteessa olevaa ympyrän muotoista levyä.

Youtube-käyttäjä Mr. Voltin tuoreella videollaan esittelemä keksintö on eräänlainen yhdistelmä eri aikakausien puhelimia. Käytännössä laite on kännykkä, mutta uudenaikaisten älypuhelinten kanssa sillä ei ole ulkoisesti juurikaan yhteistä. Kosketusnäytön sijaan numerot syötetään vanhan ajan tyylisellä pyöritettävällä levyllä.

Laite on kuitenkin varustettu pienellä näytöllä sekä modeemilla, ja sillä voi jopa lähettää viestejä. Valitettavasti viestienkin kirjoittaminen levyä pyörittämällä on hieman aikaavievää puuhaa. Kovin käytännöllinen laite ei siis missään nimessä ole, mutta kyseessä on hauska retrofuturistinen yhdistelmä uutta ja vanhaa teknologiaa.