Pureskeletko kynsiä? Näin pääset eroon ällöttävästä tavasta

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Listasimme taannoin syitä, miksi ihmisten ei kannattaisi pureskella kynsiään. Tällöin syiksi kerrottiin muun muassa, että kynsien alla piilee paljon bakteereja, kuten hiivasienibakteereja sekä erilaisia tulehduksien ja vesikellojen aiheuttajia. Mikäli tämä ei ole tarpeeksi yököttävä tieto kynsien pureskelemisen lopettamiseen, voi kokeilla seuraavia niksejä.

Yksi hyvä keino kynsien pureskelemisen lopettamiseen on aidossa manikyyrissa käyminen. Kun satsaa rahaa kynsien hyvinvointiin, ei välttämättä raaski nakertaa sormenpäissä kasvavaa keratiinia. Ongelmasta kärsivän henkilön kannattaa muutoin pitää kynnet lyhyinä. Toki avuksi voi kokeilla pahanmakuista kynsilakkaa, joka on valmistettu nimenomaan kynsien pureskelemisen estäjäksi.

Osa pureskelee kynsiä hermostuneena, toinen keskittyessään. Pureskelemisen lähtökohtana voidaan pitää niiden tilanteiden tunnistamista, jolloin sormet ajautuvat suuhun. Sen sijaan, että purkaisi tilanteen kynsien pureskelemiseen, voi kokeilla muita keskittymiseen tai rauhoittumiseen johtavia toimenpiteitä. Esimerkiksi aikuisten värityskirjat pitävät kädet kiireisinä ja meditoinnin avulla saa mielenrauhaa.

Ongelmasta on hyvä kertoa lähipiirille. Tällöin esimerkiksi ystävät tietävät, että kynsienpureskelijaa voi torua kovaäänisesti aina, kun sormet lipsahtavat lähelle suuta. Mikään asia ei muutu hetkessä ja pahoista tavoista pääsee eroon vain sinnikkyydellä. Kynsien pureskelemisesta on kuitenkin mahdollista päästä eroon ja palkintona on kauniit ja hyvinvoivat kynnet.

Lähde: PureWow