Tee itse joulukalenteri – korvaa kaupallisuus keskeliäisyydellä

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monilla on ollut lapsuudessaan joulukalenteri, jossa on 24 taskua pienien esineiden piilottamista varten. Mikäli ei halua panna pussukoihin pelkästään makeisia, voi joulukalenteria jalostaa kekseliäämmäksi yksinkertaisilla ideoilla ja vinkeillä.

Seinällä roikkuva pussukkakalenteri sopii niin aikuisille kuin lapsille. Taskukalenterin voi tehdä itse jo nyt esimerkiksi jämäkankaista ompelemalla. Joulukalenterin pussukoihin voi sujauttaa aineettomia lahjoja, kuten sadan suukon lahjakortin, kotimanikyyrin, retken olohuoneeseen tai piparien leipomista. Taskuun mahtuu helposti myös elokuvalippuja, pieniä koriste-esineitä tai koulutarvikkeita.

Joissakin perheissä taskumallisiin joulukalentereihin pannaan yhden isomman rakennuspalikkasarjan osia siten, että rakennelmaa on mahdollista kasata joka päivä ennen aattoa. Samalla idealla taskuihin voi piilottaa jatkokertomuksia tai palapelin paloja. Joulukalenterin yllätysten ei myöskään tarvitse olla seinällä, vaan tavaroita voi piilottaa ympäri asuntoa ja taskusta löytyy päivittäin vinkki tai kartta esineen sijainnista.

https://www.instagram.com/p/BMVhcqjBlx4/

https://www.instagram.com/p/BMRZXXmAeF1/

https://www.instagram.com/p/BMEVGo9gydh/