Poliisin uusi ase takaa-ajoihin – lasso nappaa pakoauton kiinni

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Arizonassa asuva Leonard Stock on kehitellyt poliiseille suunnatun apuvälineen, jonka kerrotaan helpottavan tajaa-ajettavien kiinni ottamista. The Grapler -nimisen laitteen avulla epäillyn auto saadaan pysäytettyä ilman ampumisen kaltaisia voimakeinoja.

Batmanin lisävarustetta muistuttava Grapler laukaisee takaa-ajettavan takarenkaiden ympärille nylonista valmistetun köyden. Köysi pysäyttää ajoneuvon tai ainakin hidastaa sen vauhtia merkittävästi.

Leonard Stockin mukaan hän kehitteli Graplerin katsottuaan tv-ohjelmaa takaa-ajoista. Useissa tapauksissa ajoneuvot pysäytetään tielle asetettavien piikkimattojen avulla. Tämä saattaa johtaa tuhoisiin seurauksiin, varsinkin jos takaa-ajo tapahtuu vilkkaalla alueella.

– Heräin kolmelta aamuyöstä ja tämä oli ensimmäinen ajatus mikä minulla oli päässäni, Stock kuvailee Fox 10 -uutissivustolle.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat