Poliisin uusi ase takaa-ajoihin – lasso nappaa pakoauton kiinni

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Arizonassa asuva Leonard Stock on kehitellyt poliiseille suunnatun apuvälineen, jonka kerrotaan helpottavan tajaa-ajettavien kiinni ottamista. The Grapler -nimisen laitteen avulla epäillyn auto saadaan pysäytettyä ilman ampumisen kaltaisia voimakeinoja.

Batmanin lisävarustetta muistuttava Grapler laukaisee takaa-ajettavan takarenkaiden ympärille nylonista valmistetun köyden. Köysi pysäyttää ajoneuvon tai ainakin hidastaa sen vauhtia merkittävästi.

Leonard Stockin mukaan hän kehitteli Graplerin katsottuaan tv-ohjelmaa takaa-ajoista. Useissa tapauksissa ajoneuvot pysäytetään tielle asetettavien piikkimattojen avulla. Tämä saattaa johtaa tuhoisiin seurauksiin, varsinkin jos takaa-ajo tapahtuu vilkkaalla alueella.

– Heräin kolmelta aamuyöstä ja tämä oli ensimmäinen ajatus mikä minulla oli päässäni, Stock kuvailee Fox 10 -uutissivustolle.