Kendall Jenner kärsii pelottavasta ongelmasta – unihalvaus vaanii öisin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Huippumallin uraa tekevä Kendall Jenner valmistautuu parhaillaan uuteen Victoria’s Secret -alusvaateketjun näytökseen. Juuri 21 vuotta täyttänyt Kendall on paljastanut kärsivänsä unihalvauksesta.

Kendall Jenner kertoi Health-sivuston mukaan kärsivänsä unihalvauksesta. Nainen kertoi heräävänsä välillä yöllä niin, että hänen mielensä on hereillä, mutta hän ei pysty liikkumaan. Olotila tuntuu siltä kuin olisi halvaantunut eikä tulisi pystymään enää koskaan liikuttamaan raajojaan. Tämä on tehnyt nukahtamisesta naiselle niin pelottavaa, että hän ei pysty esimerkiksi lentomatkojen aikana rentoutumaan.

Unihalvaus on termi, jota käytetään tavallisen REM-unen aikana tapahtuvasta halvaustilasta tai nukahtamisvaiheessa tulevasta häiriöstä, jolloin ihminen säilyttää tietoisuutensa kehon halvaantuessa. Häiriö voi tulla myös heräämisvaiheessa, jolloin keho jää joksikin aikaa halvaantuneeseen tilaan mielen herätessä. Tila voi tuntua todella pelottavalta kun henkilö ei herätessään pystykään liikuttamaan raajojaan ja kokee olevansa oman kehonsa vankina.