Saara Aalto vastasi Suomi-kohuun: ”Olen joutunut rautalangasta vääntämään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat saaneet viime viikkoina kannustaa Saara Aaltoa, joka on kilpaillut erittäin menestyksekkäästi Britannian X Factor -kilpailussa. Viikonloppuna täpärästi jatkoon päässyt laulajatar on samalla ihmetyttänyt monia suomalaisia hieman negatiivisilla kommenteilla Suomesta.

Esimerkiksi Daily Star -lehti lainasi Aallon kommenttia, jossa tämä totesi, ettei Suomessa ole mitään. Nyt Saara on kommentoinut aiheutunutta kohua Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa. Hänen mukaansa kyse oli vain median kärjistyksestä ja kommentin irrottamisesta asiayhteydestä.

– Ulkomaalaisten on todella vaikea käsittää, miten pieni maa tämä on (puolet Lontoosta), ja että mun tyyliselle laulajalle ei ole oikein löytynyt isompaa markkinarakoa. Olen siis joutunut hieman rautalangasta vääntämään, ettei Suomessa ollut minulle ammatillisesti mitään sellaista, että olisin voinut selkeästi kasvattaa siellä uraani, Saara Aalto perusteli paljon puhuttanutta kommenttiaan.

– Mutta niin kuin toivottavasti ymmärrätte, media vääntää jutut aina omalla tavallaan, muokkaavat ja yksinkertaistavat, jolloin lauseet vaikuttavat tökeröiltä, varsinkin kontekstista irrotettuna. Voitte olla varmoja, että puhun Suomesta paljon ja hyviä juttuja. Suomi on ihmisistä tosi kiinnostava paikka ja todella moni sanoo haluavansa matkustaa tänne, annan ihmisille vinkkejä päivittäin.

Lisäksi Saara kiittää saamastaan tuesta fanejaan, joita ilman hän ei olisi nyt kilpailemassa X Factorissa. Ensi viikonloppuna Aalto on taas tulilinjalla, kun hän taistelee jatkopaikasta kovatasoisessa laulukilpailussa. Lauantain esiintymisissä teemana on tällä kertaa disco.