Lemmenkipeä laiskiainen ui merten taa kiimaisen naaraan kutsuessa

Nettivideot Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laiskiaiset liikkuvat todella hitaasti ja niillä onkin vain puolet siitä lihasmassasta, joka muilla samanpainoisilla eläimillä on. Luontodokumentista otettu videopätkä kuitenkin todistaa, että tarpeen tullen laiskiaiset pystyvät melkoisiin urheilusuorituksiin.

Laiskiaiset syövät, nukkuvat ja jopa synnyttävät puussa, josta ne laskeutuvat vain noin kerran viikossa virtsaamaan ja ulostamaan. Nyt BBC Earth -kanavan julkaisemalla videolla nähdään miten lemmenkipeä laiskiainen on laskeutunut puusta ja ui rannalta toiselle kuullessaan kiimaisen naaraslaiskiaisen kutsuhuudon.

Kun laiskiainen pääsee perille ja kiipeää puuhun, se saa pettymyksekseen huomata kiivenneensä väärään puuhun. Kyseisellä naaraalla onkin jo poikanen, mikä tarkoittaa sitä, että se tulee parittelemaan seuraavan kerran vasta aikaisintaan puolen vuoden kuluttua. Onneksi uros kuulee kuitenkin nopeasti uuden huudon ja lähtee jälleen matkaan rakkautta etsiessään.