Miehet eivät kestäneet hormonaalisen ehkäisyn sivuvaikutuksia – naisille tämä on arkipäivää

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Miehille on kehitteillä ruiskutettava ehkäisymenetelmä, joka on jo tutkimuksissa todettu hyvin tehokkaaksi. Nyt ehkäisymenetelmän markkinoille tuominen on kuitenkin viivästynyt, koska miehet eivät kestäneet aineen aiheuttamia sivuvaikutuksia.

Miesten hormonaalista ehkäisyä kokeiltiin vuoden ajan 320 miehellä. Kokeilun perusteella huomattiin, että ehkäisyn tehokkuus tulee olemaan 96-prosenttinen. Ehkäisymenetelmän markkinoille tuominen on kuitenkin laitettu tauolle lisätutkimusten vuoksi. Lisätutkimuksia tarvittiin sen vuoksi, että 20 miestä ilmoittivat ehkäisymenetelmän sivuvaikutusten olevan liian rajuja heille.

Ehkäisymenetelmän sivuvaikutuksina miehet ilmoittivat mielialan vaihtelut, alakuloisuuden, lihassäryn, aknen ja vaihtelevan libidon. Sivuvaikutukset ovat Independent-lehden mukaan samat, joista lähes jokainen hormonaalista ehkäisyä käyttävä nainen joutuu kuitenkin päivittäin kärsimään ilman, että ehkäisymenetelmää olisi lähdetty siltä osin kehittämään eteenpäin.