Tässäkö maailman paksuin sushirulla? Mahdoton syödä puikoilla

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aasiasta alun perin kotoisin oleva sushi on nykyisin yksi länsimaalaisten suosikkiruoista. Sushiravintoloita löytyy lähes jokaisesta suomalaiskaupungista. Kaliforniassa valmistettiin ehkäpä maailman paksuin sushirulla.

Kalifornian Torrancessa sijaitsee Sushi Chef Institute -niminen koulutuskeskus, joka valmistautuu parhaillaan opetuslaitoksen järjestämään Japanese Food Festival -tapahtumaan. Kinkereistä on saatu ennakkomakua nettiin julkaistulla videolla, jolla valmistetaan järjettömän kokoinen sushirulla. Aterian kokoaminen vaatii monta kokkia.

Levän sisään kääritty riisi ja merenelävät tekevät jättirullasta varmasti maukkaan. Sushia leikataan pienemmiksi paloiksi miekkaa muistuttavan veitsen avulla. Tästä annoksesta riittää syötävää suuremmallekin seurueelle.